Pressmeddelanden

03. July 2020

LEAX Group erhåller obligationsinnehavarnas godkännande att ändra villkoren för sina seniora icke-säkerställda obligationer

Den 15 juni 2020 inledde LEAX Group AB (publ) (”Bolaget”) ett skriftligt förfarande (det ”Skriftliga Förfarandet”) för att begära obligationsinnehavararnas samtycke att ändra villkoren för Bolagets seniora icke-säkerställda obligationer 2018/2022 med ISIN SE0011088954 (”Obligationerna”). Bolaget meddelar nu att obligations­innehavarna röstade för de föreslagna ändringarna.

Som närmare anges i kallelsen till det Skriftliga Förfarandet, innefattade de föreslagna ändringarna (i) ett tillfälligt uppehåll i åtagandet att uppfylla vissa finansiella kovenanter, (ii) en ökning av det nuvarande taket för tillåtna investeringslån och (iii) en ytterligare premie om 3 procent vid inlösen av Obligationerna.

Sista svarsdagen i det Skriftliga Förfarandet var den 3 juli 2020. Bolaget meddelar härmed att ett tillräckligt antal röster har erhållits för att uppnå kvorum och att en tillräcklig majoritet av obligationsinnehavarna röstade för att godkänna de föreslagna villkorsförändringarna. Obligationsvillkoren kommer därför att ändras i enlighet med vad som anges i kallelsen till det Skriftliga Förfarandet.

De ändrade obligationsvillkoren träder i kraft den 3 juli 2020 och kommer att finnas tillgängliga på Bolagets hemsida (www.leax.com) och på Stamdata (www.stamdata.com).

För frågor rörande administrationen av det Skriftliga Förfarandet, vänligen kontakta agenten på voting.sweden@nordictrustee.com eller +46 8 783 79 00. För övriga frågor, vänligen kontakta Bolaget genom kontaktuppgifterna nedan.


Om LEAX Group:

LEAX Group AB (publ) är moderbolag i en koncern med ca 1200 anställda. LEAX har tillverkning i Köping, Falun och Falköping i Sverige, Riga och Rezekne i Lettland, Curitiba i Brasilien, Detmold i Tyskland, Mezökövesd i Ungern och Wuxi i Kina. LEAX tillverkar mekaniska komponenter och utvecklar produkter till tunga fordon, personbilar, gruvindustrin och övrig industri. LEAX Group levererar även skräddarsydda växellådor för industrin.

Prenumerera

Inställningar för cookies

Den här webbplatsen använder verktyg och funktioner som kan lagra cookies i din webbläsare. Mer information om detta finns i vår Integritetspolicy.