Pressmeddelanden

02. February 2024

LEAX VD lämnar sitt uppdrag

Tony Nicol lämnar sin roll som VD och koncernchef för ett nytt jobb utanför LEAX. Tony kommer i samband med det att flytta hem till Kanada.

Tony Nicol började på LEAX 2020 och har varit VD och koncernchef för LEAX sedan 2021. För att säkerställa en trygg överlämning arbetar Tony kvar på LEAX under våren 2024, samtidigt som rekrytering av ersättare nu sätts i gång.

”Jag vill tacka Tony för hans värdefulla bidrag som VD och koncernchef för LEAX. Tony har genom sitt ledarskap och engagemang spelat en viktig roll i att framgångsrikt utveckla LEAX de senaste åren. Tonys erfarenhet har varit till stor nytta för företaget, inte minst diversifieringen av våra slutmarknader och förstärkningen av vår produktportfölj”, säger Roger Berggren, styrelseordförande i LEAX.

”Det har varit mycket stimulerande att få leda LEAX under dessa händelserika år. LEAX har en stark marknadsposition och en stabil struktur, vilket ger goda utsikter för framtiden. Det har inte varit ett lätt beslut att fatta, men möjligheten att flytta tillbaka till Kanada och till nya utmaningar vägde tyngre”, säger Tony Nicol.

Rekryteringsprocessen för att hitta en efterträdare till Tony Nicol har inletts. Bolagets styrelseordförande Roger Berggren kommer att kliva in omedelbart som tillförordnad VD fram till dess att en ny VD är utsedd. Vice ordförande Lars Davidsson ersätter Roger Berggren som styrelseordförande under nämnda period.Om LEAX

LEAX Group AB (publ) är moderbolag i en koncern (”LEAX Group”) med cirka 1 100 anställda. LEAX har verksamhet i Köping, Falun och Falköping i Sverige, Riga och Rezekne i Lettland, Curitiba i Brasilien, Detmold i Tyskland, Mezökövesd i Ungern och Wuxi i Kina. Koncernen designar, utvecklar och industrialiserar avancerade tillverkningslösningar och komplexa produkter för global mobilitet och industriella marknader. Koncernen omsatte 1,9 miljarder kronor 2022.

Prenumerera

Inställningar för cookies

Den här webbplatsen använder verktyg och funktioner som kan lagra cookies i din webbläsare. Mer information om detta finns i vår Integritetspolicy.