Pressmeddelanden

03. February 2022

LEAX FIRAR 40 ÅRS FRAMGÅNG MED EN JUBILEUMSKAMPANJ FÖR ATT TACKA ALLA ANSTÄLLDA FÖR DERAS BIDRAG

LEAX firar sitt 40-årsjubileum i februari 2022. Efter fyra framgångsrika årtionden av tillväxt lanserar LEAX nu en global intern kampanj för att tacka alla anställda för gott arbete, vilket bidragit till den tydliga position som den numera internationella koncernen tagit i branschen.

LEAX är idag en global välrenommerad specialist, som tillverkar kritiska komponenter med hög komplexitet och precision, vilket möjliggörs av bolagets tekniska kunnande och effektiva interna processer som erbjuder enastående värde i avancerade industriella lösningar inom slutmarknader som kommersiell fordonsindustri, personbilsindustri, gruv- och anläggningsindustri, jordbruksindustri samt allmän verkstadsindustri.

Från en liten maskinverkstad till ett globalt företag

LEAX startade 1982 som ett svenskt familjeföretag. Tack vare de två grundarna, Lennart Berggren och Axel Segers, innovativa vision och affärsmannaskap har företaget idag en global närvaro. De hade nog inte ens i sina drömmar kunnat tro att den 150 kvadratmeter stora verkstaden med en enda slipmaskin skulle utvecklas till ett internationellt företag med cirka 1 200 anställda och en årlig omsättning på 1,7 miljarder kronor på bara 40 år.

Idag driver LEAX nio produktionsanläggningar i sex länder (Brasilien, Kina, Tyskland, Ungern, Lettland och Sverige). Dessutom äger LEAX andelar i två ytterligare fabriker i Sverige och drar nytta av ett inköpscenter i Indien.

Som en global leverantör marknadsför koncernen sina produkter till kunder i cirka 40 länder och genom kommersiella partners, indirekt i mer än 150 länder.

Jubileumskampanj med fokus på mänskliga värderingar
Jubileumskampanjen lyfter fram företagskulturen och värderingarna som flätar samman LEAX aktiviteter runt om i världen. Förutom att visa uppskattning till alla anställda belyser kampanjen också fokus på människan som en avgörande framgångsfaktor och en förutsättning för framtida utvecklingsambitioner.

“Den dag vi slutar att bli bättre, slutar vi att vara bra. Vår produkt är innovation och vår strävan efter teknisk perfektion förlitar sig på våra kompetenta och engagerade kollegor. Våra kärnvärden är respekt och tillit”, säger VD Tony Nicol i en kommentar.

LEAX har, trots närvaro på tre kontinenter och att man definierar sig själv som ett internationellt företag, lyckats bevara värderingarna som präglar det småskaliga familjeföretaget: pålitlighet, överlägsna produkter och en människoorienterad företagskultur. LEAX drar, tillsammans med avancerade tillverkningslösningar för internationella industrikunder, nytta av dessa värderingar för att ytterligare öka sitt globala avtryck och stärka sin roll som etablerad ledare inom design, utveckling och industrialisering. Dessa ambitiösa mål inkluderar toppmodern teknik, automation, nyetableringar, ett minskat koldioxidavtryck och utökad tillverkningskapacitet.

Ur ett HR- och ledningsperspektiv kommer låg personalomsättning, en lean företagsstruktur och agila beslutsprocesser stödja LEAX tillväxtmål.

Tony Nicol summerar Efter att ha firat de första 40 åren ser vi också fram emot minst 40 ytterligare framgångsrika år.

För mer information:Om LEAX

LEAX Group AB (publ) är moderbolag i en koncern ("LEAX Group") med cirka 1 200 anställda. LEAX har verksamhet i Köping, Falun och Falköping i Sverige, Riga och Rezekne i Lettland, Curitiba i Brasilien, Detmold i Tyskland, Mezökövesd i Ungern och Wuxi i Kina. Koncernen är en tillverkare av mekaniska komponenter och delsystem för tung fordonsindustri, personbilsindustri, gruv- och byggindustrier och andra verkstadsindustrier. LEAX Group levererar även kundanpassade växellådor för olika maskinindustrier. Koncernen omsatte 1,7 miljarder kronor 2021.

Prenumerera

Inställningar för cookies

Den här webbplatsen använder verktyg och funktioner som kan lagra cookies i din webbläsare. Mer information om detta finns i vår Integritetspolicy.