Pressmeddelanden

09. November 2023

LEAX Group utser Vice President Procurement

Peter Binbach har utsetts till Vice President Procurement för LEAX Group

I sin roll kommer Peter att rapportera direkt till VD & koncernchef, Tony Nicol, och ingå i ledningsgruppen. Han kommer att ansvara för alla LEAX-koncernens inköpsaktiviteter.

”Vi är glada över att Peter tar sig an detta uppdrag när vi fortsätter att omvandla företaget”, säger Tony Nicol. ”Peter tillför omfattande erfarenhet av inköp och strategi till rollen. Detta, i kombination med hans genuina branschkunskap och starka ledarskap, kommer att vara en betydande fördel för LEAX när vi fortsätter att utvecklas”.

Peter har befordrats till denna position från sin roll som Purchasing Manager. Han har arbetat på LEAX under mer än 20 år och har en omfattande erfarenhet inom både direkt och indirekt materialinköp. Dessutom har Peter under flera år arbetat med försäljning och Key Account Management, vilket har gett honom erfarenhet av strategi, affärsutveckling och relationshantering. Innan Peter började på LEAX arbetade han som projektledare på AB Volvo.Om LEAX

LEAX Group AB (publ) är moderbolag i en koncern (”LEAX Group”) med cirka 1 100 anställda. LEAX har verksamhet i Köping, Falun och Falköping i Sverige, Riga och Rezekne i Lettland, Curitiba i Brasilien, Detmold i Tyskland, Mezökövesd i Ungern och Wuxi i Kina. Koncernen designar, utvecklar och industrialiserar avancerade tillverkningslösningar och komplexa produkter för global mobilitet och industriella marknader. Koncernen omsatte 1,9 miljarder kronor 2022.

Prenumerera

Inställningar för cookies

Den här webbplatsen använder verktyg och funktioner som kan lagra cookies i din webbläsare. Mer information om detta finns i vår Integritetspolicy.